У Венесуелі напередодні виборів до Конституційної асамблеї вбили двох політиків

У Венесуелі вбили кандидата в члени Конституційної асамблеї Хосе Фелікса Підену та ‎секретаря опозиційної партії "Демократична дія" Рікардо Кампоса

Про це повідомляє ВВС.

39-річного Підену застрелили в його домі ввечері 29 липня - напередодні загальнонаціональних виборів до Конституційної асамблеї.

У той самий вечір під час протестів загинув Рікардо Кампос.

Опозиція називає вибори до Конституційної асамблеї, яка матиме повноваження змінювати ‎конституцію, спробою президента Ніколаса Мадуро захопили владу в країні та бойкотує ‎голосування, що проходить 30 липня.

Читайте також: У Венесуелі 6 млн людей вийшли на вулиці, близко 100 загиблих. Чому там досі протести

На тлі виборів у країні проходять масові демонстрації. 29 липня поліція спробувала розігнати ‎протестувальників у столиці країни Каракасі. Місцева преса ‎повідомляє про стрілянину, яку було чути на місці.

Сам президент Мадуро уже проголосував на виборах невдовзі після відкриття дільниць о ‎‎6:00 ранку за місцевим часом.‎

У своїй промові по телебаченню Мадуро передбачив "велику перемогу", ‎назвавши голосування "найбільш важливими виборами у політичній системі Венесуели".

Водночас голова виборчої комісії країни Тібісай Луцена повідомила, що в кількох частинах ‎країни сталися напади на виборчі дільниці,під час яких спалили машини для голосування.‎