На Харківщині вимагачі видавали себе за поліцейських за вказівками з в'язниці

На Харківщині викрили міжрегіональну банду шахраїв, які представлялися працівниками поліції та вимагали гроші під приводом "звільнення" родичів потерпілих від кримінальної відповідальності

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківщини.

Діями шахраїв керували двоє засуджених, що відбували покарання у виправній колонії на Дніпропетровщині.

Злодіїв помітили під час чергового шахрайства. Один із них зателефонував жінці та повідомив, що її родич знаходиться у поліції. За "визволення" потерпіла віддала шахраям понад 56 тис. грн.

Під час розшуку слідчі викрили осіб 30 та 35 років, які телефонували своїм жертвам. При цьому вони перебували на території виправного закладу у сусідньому регіоні.

Також були встановлені троє раніше засуджених уродженців Азербайджану, які під виглядом співробітників поліції забирали гроші у потерпілих.

Злодіїв затримали 30 липня одразу після отримання коштів від ошуканої 79-річної пенсіонерки. Вони діяли за відпрацьованою схемою. Один зі зловмисників зателефонував жінці, представився працівником поліції, і розповів, що її сина затримано за скоєння злочину. За "непритягнення до кримінальної відповідальності" зажадав 15 тис. грн.

Відразу після передачі коштів його було затримано. Згодом працівники карного розшуку також вийшли на двох його подільників. Наразі всі вони перебувають у СІЗО. Злодіям загрожує до 8 років ув'язнення.