Лікували психотропами в кайданках. На Київщині викрили 4 нелегальні "наркодиспансери"

Заклади без відповідних ліцензій утримували людей проти їхньої волі та застосовували до них кайданки, крім того, у "лікуванні" реабілітологи застосовували наркотичні засоби

Про це повідомляє прес-центр Національної поліції України.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Києві Андрія Крищенко, спочатку поліцейські затримали 27-річну працівницю медичного закладу, яка шляхом ін’єкцій займалася збутом забороненого препарату. Згодом правоохоронці вийшли на її поплічників.

"Так звані рехаби, які виглядали як звичайні приватні будинки, "лікували" своїх пацієнтів від різних видів залежності: наркоманії, алкоголізму та ігроманії. Загалом у цих закладах перебувало до 50 осіб, тобто по 10-15 пацієнтів у кожному "центрі", а термін "лікування" складав від кількох тижнів до року, - зазначив Крищенко.

За показами постраждалих, сюди їх привозили працівники закладу або рідні, які відразу сплачували вартість перебування (7-12 тисяч гривень на місяць) та пакет ліків, які призначав лікар.

За відмову добровільно проходити курс "лікування", у тому числі забороненими психотропними препаратами, до пацієнтів навіть застосовували фізичну силу, кайданки та тримали у окремих приміщеннях, схожих на підвали.

Під час обшуку на території цих закладів було виявлено та вилучено велику кількість заборонених до обігу психотропів та інших рецептурних препаратів, у тому числі із маркуванням державної закупівлі, а також кайданки та биту. 

Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення усього кола осіб, які можуть бути причетні до контрабанди, виготовлення та розповсюдження психотропних препаратів.