Трамп змушував президента Мексики мовчати про будівництво стіни на кордоні, - ЗМІ

У розпорядженні американської преси опинилась розшифровка секретної телефонної розмови Дональда Трампа з лідером Мексики Енріке Пенья Ньєта

Під час їхнього спілкування глава американської держави вдавався до погроз та ультиматумів, пише The Washington Post.

Бесіда з Ньєта відбулася 27 січня, рівно за тиждень після інавгурації і була присвячена спорудженню стіни на кордоні з Мексикою - однієї з ключових тем передвиборчої кампанії Трампа.

Зокрема, в статусі кандидата в президенти Трамп обіцяв, що він змусить мексиканців платити за стіну. Проте, під час оприлюдненої розмови він намагається приховати прямо протилежну дійсність й погрожує президенту Мексики обірвати контакти, якщо той не припинить публічно стверджувати те, що Мексика ніколи не платитиме за будівництво стіни.

"Ви не можете говорити це пресі…Фінансування буде працювати за якоюсь формулою. Але якщо ви збираєтесь говорити, що Мексика не заплатить за стіну, я більше не захочу зустрічатися з вами, хлопці, бо я не зможу з цим жити... Я говорив про це впродовж двох років", - говорить Трамп.

У підсумку цієї розмови Ньєта заявляє, що план щодо кордону є "питанням, пов’язаним з національною гордістю моєї країни", але погодився "припинити говорити про стіну".