Кортеж Ложкіна влаштував аварію в центрі Києва, - ЗМІ

Кортеж екс-голови Адміністрації президента України Бориса Ложкіна на номерах прикриття, порушуючи правила дорожнього руху, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду у провулку Рильскому в центрі Києва

Про це повідомляє Радіо Свобода.

30 червня два позашляховика з кортежу Ложкіна повернули з вулиці Володимирської проти руху у Рильський провулок, який є одностороннім для проїзду, а вже за кілька хвилин журналісти побачили, що одне з двох авто стоїть на цьому провулку, зіткнувшись з таксі.

При цьому охоронець Ложкіна майже одразу зняв номерні знаки АА 8175 ВО з автомобіля Lexus LX-570.

Як наголошується, номерних знаків не виявилось у базі поліції, що свідчить про те, що це номери оперативного прикриття. Після оформлення ДТП позашляховик на очах у поліції залишив місце пригоди без номерів.

За день до цього ДТП журналісти зафіксували, як кортеж Ложкіна скоїв таке ж порушення: після того, як екс-голова Адміністрації президента сів до автівки, кортеж поїхав проти руху Рильським провулком.

У прес-службі Ложкіна підтвердили, що він користується саме цим автомобілем LX-570, оформленим на його дружину, а охорона супроводжує його "у зв’язку з отриманою оперативною інформацією". При цьому співробітники Управління державної охорони визнали доцільним використання номерних знаків прикриття.