В Україні незаконно знаходяться більше 50 тис. авто з іноземними номерами - ДФС

Понад 24 тис. машин з іноземними номерами, ввезених для особистого користування, та більше 27 тис. авто у транзитному режимі перебувають в Україні незаконно

Про це повідомляє DW з посиланням на представників Державної фіскальної служби.

Вони заявили, що внаслідок цього більше 50 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією вчасно не залишили українську територію.

Повідомляється, що з кожним роком збільшується кількість як завезених, так і не вивезених транзитних автівок. У 2015 році їх налічувалось понад 77 тис. та 6,7 тис. відповідно. А у 2016 році їхня кількість збільшилась до 124,1 тис. і 14,5 тис.

Читайте також: 10 тисяч на рік. Все про податок для авто на єврономерах

У разі порушення визначених термінів перебування машин з іноземними номерами в Україні, на водіїв чекають штрафи. Їх нараховують в залежності від строку перевищення цих термінів.

Якщо їх перевищили на добу, водія чекає попередження або штраф у 170 гривень. А за перевищення термінів більше, ніж на 10 днів — штраф до 8,5 тис. Гривень.

Штрафи для тимчасово ввезених авто для особистого користування вищі. За перевищення у три доби водії можуть отримати попередження або штраф у 850 грн. За перевищення більш, ніж у 10 днів — 17 тис. грн.