Година розваг за 1,5-2 тис. грн: організаторам борделів у Львові та Харкові дали лише умовні терміни

Галицький районний суд Львова звільнив від відбування покарання у вигляді 5 років арешту одного з членів злочинного угрупування, що створило мережу борделів у Львові та Харкові

Про це йдеться у вироку суду за 28 липня, передає Zaxid.net.

Як зазначено у вироку, Андрій Труш уклав угоду з прокурором Назаром Грицівим про визнання винуватості у вчиненні злочинів за ч.3 ст. 303 ККУ (сутенерство) та ч.2 ст. 302 ККУ (створення або утримання місць розпусти). Після чого суд звільнив його від відбування покарання та призначив іспитовий термін 2 роки і 6 місяців. У злочинній групі Труш був одним з трьох виконавців, що здійснював пошук приміщень у Львові, виготовлення документів щодо діяльності стриптиз-клубів, постачав до клубів алкоголем, продуктами. Виконавці також забезпечували дівчат, що надавали інтимні послуги, житлом, одягом, косметикою, засобами гігієни тощо.

У вироку суду зазначено, що у львівських стриптиз-клубах працювали працювали дівчата із Харкова, а у Харкові дівчата зі Львова. Йдеться про клуби "Какаду" та "Білий Какаду".

Перед цим Галицький та Личаківський суди Львова призначили іспитові терміни ще трьом членам цієї злочинної групи. Двоє з них уклали угоду про визнання винуватості з вищезазначеним прокурором.

Зокрема, 3 липня Личаківський райсуд призначив іспитовий строк у 1 рік Марії Смітюх, що виконувала функції адміністратора квартири, де надавались платні сексуальні послуги клієнтам цих клубів. Її визнали винною у вчиненні злочину згідно з ч.2 ст. 302 ККУ (створення або утримання місць розпусти). У вироку суду зазначено, що обвинувачена не була обізнана про діяльність злочинної групи. У її обов’язки входило прибирання квартири, облік часу перебування клієнтів, облік коштів. Вона також видавала клієнтам презервативи та засоби гігієни.

Адміністратору нічного клубу, що пропонував клієнтам скористатись платними інтимними послугами, Олександру Пожарському у червні 2017 року Галицький райсуд призначив іспитовий строк у вигляді 2 років.

"Адміністратори, перебуваючи в приміщенні стриптиз-клубів пропонували клієнтам можливість отримання сексуальних послуг за гроші. Зокрема, клієнту надавалась можливість обрати одну з осіб жіночої статі, які знаходились в стриптиз клубі, оплатити її послуги сексуального характеру в сумі 1300 - 1900 грн за одну годину (40 % з яких отримувала особа жіночої статі та за вибором клієнта остання направлялась для надання вказаних послуг за місцем, яке вкаже клієнт або у спеціально облаштоване членами організованої групи приміщення за окрему плату, яка становила 250 грн", – йдеться у вироку суду.

Такий самий строк Галицький райсуд призначив і Станіславу Богуті, що був виконавцем. Його теж визнано винними у вчиненні злочинів згідно з ч.3 ст. 303 ККУ (сутенерство) та ч.2 ст. 302 ККУ (створення або утримання місць розпусти).