Американець створює військову авіацію "на замовлення", яку викликатимуть через смартфон

Засновник приватної військової компанії Blackwater (наразі називається Academi) Ерік Прінс вирішив створити перші в світі приватні військово-повітряні сили, що обслуговуватимуть замовників по всій земній кулі

Про це повідомляє "Популярная механика".

За задумом Прінса, послугами приватних ВВС користуватимуться країни, в яких немає власної бойової авіації та військових льотчиків. Наразі Academi вже запропонувала свої послуги Афганістану і тепер очікує рішення влади.

У Афганістана є 131 одиниця літальних апаратів, 47 із яких можуть наносити удари по наземних цілях, ще 15 можуть використовуватися для надання бойової підтримки з повітря. Проте країна не має жодного винищувача. Приватні військово-повітряні сили зможуть забезпечити замовника бойовими літаками, ударними вертольотами та безпілотними літальними апаратами.

Коло завдань повітряних найманців буде широким: від розвідувальних операцій і транспортування військ до вогневої підтримки з повітря.

При цьому Прінс планує, що викликатимуть військову авіацію за допомогою мобільного застосування для iPhone - у спеціальному додатку для смартфона можна буде замовити знищення мети з повітря або викликати допомогу чи організувати евакуацію з поля бою та медичні послуги для поранених бійців.