Лукашенко під час візиту до Києва підписав контракти на $50 млн

Посол України у Республіці Білорусь Ігор Кизим назвав загальну суму двухсторонніх українсько-білоруських економічних угод, підписаних під час нещодавнього візиту Олександра Лукашенка

Про це він повідомив в інтерв'ю "Главкому".

"Під час візиту відбувався бізнес-форум, а за два дні до того - засідання міжурядової білорусько-української комісії, під час якої якраз обговорювалися конкретні результати і напрямки роботи. Було підписано контрактів на суму близько $50 мільйонів", - заявив Кизим.

Зокрема, було підписано контракт на постачання автомобілів БелАЗ. Був підписаний контракт щодо співпраці з виробництва тракторів, спільного виробництва тролейбусів.

"Це те, що має запуститися цього року. Нинішнього року ще буде підписано угоду на розробку і спільне виробництво ліфтів. Є наша пропозиція збільшити постачання електроенергії до Білорусі. Цього року білоруські будівельники будуть допущені до тендерів з виробництва доріг. Саме це є новим, адже до сьогодні співробітництва у цих сферах не було", - пояснив посол.

За його словами, загалом важливими напрямки співпраці між двома країнами є виробнича кооперації, енергетика, агропромисловий комплекс, нафтохімічний сектор. 

"Лунали пропозиції також щодо розширення співпраці у сфері туризму", - додав він.