На Донеччині схопили терориста зі "Слов’янської бригади"

Правоохоронні органи затримали бойовика з "1-ї Слов’янської бригади" у Костянтинівці

Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ України.

У відомстві розповіли,  що 37-річний чоловік приєднався до окупантів ще навесні 2014 року. Спочатку він був помічником з питань матеріального забезпечення, зокрема розвозив їжу на блокпости.

Вже пізніше зловмиснику видали автомат "Калашникова" і він виїхав до окупованого Донецька, де в складі "1-ї Слов’янської бригади" проходив тренування і перебував на позиціях бойовиків.

Згодом терорист там отримав посаду в мотострілецькому батальйоні, ручний кулемет та форму російського зразка. У його батальйона на той час була важка техніка - БТР, БМП, вантажний автомобіль та декілька автобусів. Періодично після тренувань бойовики направлялись на бойові позиції.

"Отримавши травму та пройшовши лікування, бойовик прийшов до висновку, що служити терористам більше не бажає і виїхав з окупованої території до рідного міста. Але сховатися від правосуддя та уникнути покарання за скоєний злочин найманцю не вдалося", - наголосили у відомстві. 

Цей факт кваліфіковано за ч. 2 ст. 260 (створення незаконних збройних формування та участь в них) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Проводяться слідчі дії.