НАБУ затримало 6 осіб, які розікрали 16 млн грн на будівництві стіни з Росією

НАБУ затримало 6 осіб, причетних до розкрадання коштів проекту "Стіна"

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"8 серпня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали шістьох осіб в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим (так званий проект "Стіна")", - йдеться у повідомленні.

Осіб затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.191, ч.2 ст.210 Кримінального кодексу України. Серед затриманих — службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. Всіх їх наразі доправляють до Національного антикорупційного бюро у Києві для вручення письмових повідомлень про підозру.

Для з’ясування обставин вчинення злочину детективи НАБУ та прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) у Києві, Київській області, Чернігові та Харкові.

Паралельно здійснюється оцінка зібраних доказів та вирішується питання про затримання інших осіб.