Стрілянина у Дніпрі: нападнику на АТОшників вручили ще 2 підозри

Учаснику перестрілки з бійцями АТО у Дніпрі Давиду Пабілеру, громадянину Ізраїля, вручили ще два повідомлення про підозру

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на обласне управління поліції.

За даними поліції, вручені повідомлення про підозру у скоєні злочинів у вигляді вимагання та незаконного поводження зі зброєю. Перше повідомлення про підозру громадянину Ізраїлю було вручене 1 серпня.

Водночас, як поінформували в поліції, питання про обрання чоловіку запобіжного заходу все ще вирішується суді.

Процес затягнувся через численні клопотання захисту -  вони кілька разів клопотали про відведення судді та слідчого, адвокати заявили клопотання про необхідність залучення перекладача з івриту, оскільки їхній підзахисний, громадянин Ізраїлю, начебто не розуміє української та російської мов.

Далі на судовому засіданні у п’ятницю адвокати підозрюваного висловлювали недовіру щодо фаховості спеціально запрошеної до Дніпра з Умані перекладачки з івриту. Сторона обвинувачення прокоментувала це як свідоме затягування судового процесу.

Як заявляє поранений під час суперечки адвокат, волонтер та колишній боєць 20-го мотопіхотного полку Едмонд Саакян, перестрілка у кальянній "Д.О.М." в Дніпрі сталася під час ділових перемовин його брата, місцевого забудовника Едуарда Саакяна та громадянина Ізраїлю Шолома Нахшона. За словами військового, Нахшон та його брат не порозумілися через $119 тис. за останню продану квартиру з побудованого ними спільно багатоквартирного житлового будинку на на вулиці Абхазькій, 26.

Нахшон - відомий у Дніпрі підприємець, меценат та рабин.