Росія готує наступ на Одещину для "визволення" Придністров'я, - нардеп

З боку самопроголошеної невизнаної "Придністровської молдавської республіки" надходять нездорові сигнали, що, вказують на фактичні дії з її виходу з мирної угоди

Про це на Facebook пише голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат від БПП Ірина Фриз.

"Так, після того, як влада ПМР порушила питання використання прапору РФ, як державного, так званий голова уряду ПМР Олександр Мартинов заявив про наміри Тираполя легітимізувати інститут судових виконавців РФ на території ПМР", - повідомляє вона.

Таким чином, за її словами, можна говорити про послідовні кроки "ПМР" в бік аншлюсу з Росією за мовчазної згоди Кремля.

"Оскільки всім зрозуміло, що немає жодних державних інституцій ПМР, а є маріонеткове керівництво сепаратистської невизнаної території, політика Тирасполя свідчить про чергове порушення міжнародних угод з боку Росії", - додає вона.

Читайте також: Оточені з трьох боків. Чи нападе Росія на Україну з Придністров'я

Разом з тим, вона звертає увагу на появу в Росії окремих матеріалів, шо розглядають плани проведення "наступальної операції на південній ділянці Одеської області, висадки російського десанту з метою організації "коридору" до "ПМР". 

"Такий розвиток ситуації на південно-західному напрямку вимагає від України рішучих політико-дипломатичних дій", - зазначає Фриз.

У зв’язку з цим вона направила секретарю Ради національної безпеки та оборони України Олександру Турчинову звернення з пропозиціями мінімізації загроз російської підривної роботи проти України з боку території "ПМР", а також поверненням Тирасполя до виконання зобов’язань в межах мирної угоди.