У Гарварді кажуть, що Bitcoin подорожчає до $100 тисяч

Дослідник з Гарварду вважає, що ціна Bitcoin, згідно із законом Мура, має досягти $100 тис. до 2021 року

Про це розповів дослідник з Гарварда Денніс Порто, передає Business Insider.

За його словами, Bitcoin підпорядковується одному й тому же правилу, що і все у цифровому світі - це закон Мура. В даному випадку це означає, що найпопулярніша криптовалюта у світі буде подвоюватися в ціні кожні 8 місяців протягом найближчих трьох з половиною років.

На думку вченого, криптовалюта досягне ціни в $ 100 тис., якщо продовжить слідувати золотому правилу хайтеку - закону Мура.

Цей емпіричний закон був сформульований в 1965 році співзасновником компанії Intel Гордоном Муром. В оригіналі він говорить наступне: кількість транзисторів на кристалі інтегральної схеми подвоюється кожні 2 роки.

Читайте також: Біткоін розділився і подорожчав. Що це означає

"Закон Мура сформульований для числа транзисторів в комп'ютерній мікросхемі, але може застосовуватися до будь-якої цифрової технології", - стверджує Порто.

Тобто, будь-яка технологія, зростаючи по експоненті подвоює свій основний показник за певний проміжок часу. Застосувавши закон Мура до Bitcoin Порто прийшов до висновку, що його вартість подвоюється кожні 8 місяців.

При цьому варто враховувати, що мова йде про найпопулярнішу на даний час криптовалюту. Поки що це Bitcoin, позиції якого не зміг похитнути навіть розкол єдиного блокчейна і поява нового виду Bitcoin - Bitcoin Cash.