https://static.espreso.tv/uploads/article/2454341/imagesim578x383-bitcoin.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "Після кризи 2008 року довіра до фінансових інститутів була втрачена, для багатьох американців інвестиції в Bitcoin стали єдиною можливістю накопичити на безбідне майбутнє" }

Американці міняють пенсійні фонди на Bitcoin

Після кризи 2008 року довіра до фінансових інститутів була втрачена, для багатьох американців інвестиції в Bitcoin стали єдиною можливістю накопичити на безбідне майбутнє

Про це пише The New York Times.

Покоління молодих американців, яке стало свідком фінансової кризи в 2008 році, а тепер спостерігає, як стабільність світової економіки руйнується, втратило довіру до звичних економічних систем. Молоді люди розуміють, що розраховувати на фінансове благополуччя в майбутньому їм не доводиться.

Багато молодих людей завантажені студентськими боргами за навчання та ледь можуть дозволити собі зняти житло, а нестабільність на ринку праці не залишає їм шансів піднятися по соціальній драбині.

Опитані виданням американці визнають, що для них купівля криптовалюти стала свого роду захистом від чергового обвалу ринку цінних паперів у США, куди активно інвестують пенсійні фонди, та інших економічних коливань.

Читайте такожБіткоін розділився і подорожчав. Що це означає

"У новоспечених криптовалютних інвесторів немає ні пенсій, ні пенсійних планів. Вони не готові довіряти свої гроші інвестиційним фондам, але спокійно ставляться до володіння цифровими активами, які не забезпечені нічим матеріальним ", - пише видання.

Через важке фінансове становище людям хочеться сподіватися, що одного разу $100 інвестицій обернуться $100 млн - як це сталося з тими, хто вклався в Bitcoin у 2010 році.

Втім, переважна більшість людей розуміє, що інвестиції в криптовалюта не допоможуть швидко збагатитися. Багато хто сприймає купівлю цифрових грошей як довгострокові інвестиції, які коли-небудь забезпечать гідну старість.