Facebook запустить рубрику для відео, щоб конкурувати з Youtube

Соцмережа Facebook зробить вкладку для відеороликів, щоб у подальшому конкурувати з YouTube та телебаченням

Про це повідомляє ВВС.

Окрему стрічку для відео Facebook запустила у США ще в 2016 році, проте досі до неї потрапляли лише невеликі аматорські ролики або короткі новини. За задумом компанії, відеострічку замінить нова вкладка Watch, де публікуватимуть відеопрограми, багато з яких зроблені на гроші Facebook.

Нова функція спочатку буде доступна для обмеженої кількості користувачів у США, а потім пошириться по всьому світу. Деякі відеопрограми триватимуть понад 10 хвилин - значно довше, ніж відеоролики, які зараз доступні в соцмережі. Вкладка Watch буде персоналізованою для кожного користувача - до неї потраплятиме передусім відео, яке переглянули його друзі.

Під час перегляду можна буде коментувати відео, спілкуватися з друзями та створювати відеоспільноти за інтересами.

"Перегляд відео не обов'язково має бути пасивним", - прокоментував ідею засновник мережі Марк Цукерберг.

Відео також стане новим джерелом доходу для соцмережі та виробників відеоконтенту - ексклюзивні партнери Facebook отримають 55% прибутку від реклами. Facebook уже підписав контракти з компаніями Vox Media, BuzzFeed, ATTN, Group Nine Media та іншими, які орієнтуються на аудиторію віком 30-40 років - так званих мілленіалів.

Для нового сервісу Facebook підготував програми каналу National Geographic, відеоролики жіночої національної баскетбольної асоціації США, матчі американської бейсбольної ліги та шоу для батьків від компанії Time Inc.