Російський уряд хоче "добувати" біткоіни

У російському уряді обговорили питання розміщення майнінгу (видобутку) біткоіна поблизу потужних джерел енергії

Про це повідомляє РБК з посиланням на віце-прем'єра Ігоря Шувалова.

За його словами, робоча група уряду обговорила перспективи видобутку криптовалюти в Росії і майбутнє цього сектора в країні. Також мова зайшла про розміщення майнінгових центрів поблизу генераторів електричної енергії. Шувалов відзначив, що конкретних проектів поки немає, і щоб вони з'явилися, потрібно для початку підготувати відповідні законопроекти.

Читайте також. Біткоін розділився і подорожчав. Що це означає 

Член наглядової ради фонду Ethereum Владислав Мартинов вважає, що зростання інтересу до майнінгу в Росії пов'язане з тим, що в країні "надлишок дешевої енергії". За даними абсолютним лідером на цьому ринку зараз є Китай: там розташовується 60% спеціалізованого обладнання. На Росію припадає близько 2% майнінгових потужностей, що є шостим результатом в світі.

Влітку 2017 року на Петербурзькому міжнародному економічному форумі заступник голови ЦБ Ольга Скоробогатова заявила, що започатковано роботу над національною криптовалютою.

Одна з компаній , які активно цікавляться подібними технологіями, Radius Group, розмістила обладнання для видобутку криптовалюти на території колишнього заводу «Москвич». Створені там майнінгові пули "видобули" криптовалюти приблизно на $ 7,1 млн.