Підсанкційний Мадуро зажадав поговорити з Трампом віч-на-віч

У четвер, 10 серпня, президент Венесуели Ніколас Мадуро, який перебуває під санкціями США, заявив, що хоче зустрітися з президентом США Дональдом Трампом

Про це Мадуро заявив у зверненні до членів нової конституційної асамблеї Венесуели, передає "Голос Америки".

Мадуро додав, що доручив міністру закордонних справ встановити контакт зі США щодо підготовки телефонної розмови або зустрічі з Трампом, політику якого венесуельський лідер назвав "імперіалістичною агресією".

Мадуро також висловив побажання провести зустріч тет-а-тет у Нью-Йорку 20 вересня, коли туди прибудуть глави держав і урядів для участі в Генеральній Асамблеї ООН.

"Якщо він зацікавлений Венесуелою, я готовий, пане Дональде Трамп, ось моя рука", - сказав Мадуро.

Мадуро зробив заяву незабаром після того, як попередив американського президента, що Венесуела "ніколи не піде на поступки". При цьому Мадуро каже, що хоче мати такі ж відносини зі США, які має з Росією.

Адміністрація Трампа вважає Мадуро диктатором і 31 липня наклала санкції на нього та ще понад 20 колишніх і чинних офіційних осіб Венесуели. Це сталося після обрання конституційної асамблеї, яку Вашингтон назвав "нелегітимною".

Накладаючи санкції, адміністрація посилалася на порушення прав людини та послаблення демократичних інститутів під час політичної та фінансової кризи в країні.