Доба на фронті: 17 ворожих обстрілів, 1 український воїн загинув

Протягом доби бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО на Донбасі. В результаті обстрілів один український воїн загинув, двоє – пораненні, ще 6 – отримали бойові травми

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 17 разів порушили перемир'я." - сказано в повідомленні.

Ситуація упродовж минулої доби, у районі проведення АТО, характеризується як стабільна, без тенденції до загострення. Бойовики принципово не зменшують кількість обстрілів позицій сил АТО, отримуючи при цьому асиметричну відповідь від Збройних сил України. 

Так вчора ввечері, 12 серпня, на Приморському напрямку бойовики з гранатометів та великокаліберних кулеметів били по українських укріпленнях неподалік Водяного, отримуючи при цьому жорстку відповідь. В наслідок цього протистояння один український боєць загинув, один отримав поранення. Крім того вже вночі, бандити застосували міномет калібру 120 міліметрів у районі Новотроїцького. 

На Донецькому напрямку під гранатометним вогнем ворога опинились наші опорні пункти в Опитному. А по шахті Бутівка били з озброєння БМП. 

На Луганському напрямку обстрілів за добу було найбільше. Ввечері, двічі з кулеметів, противник обстрілював підступи до Кримського. А з мінометів калібру 82 міліметри злочинці накривали наших бійців неподалік Новотошківського, Новоолександрівки та Катеринівки. Також бойовики активно застосовували міномети різних калібрів у районі Троїцького.