Поліція США назвала ім'я водія, який в'їхав у натовп у Шарлотсвіллі

Поліція підозрює в наїзді на активістів, які протестували проти мітингу ультраправих у місті Шарлотсвілл, 20-річного жителя Огайо Джеймса Алекса Філдса

Про це повідомляє CBS News.

Філдсу пред'явлено звинувачення у вбивстві другого ступеня і заподіянні тілесних ушкоджень в результаті наїзду.

Жертвою наїзду стала 32-річна жінка, яка переходила вулицю, ще 5 постраждалих від дій Філдса знаходяться в критичному стані.

Як видно з відеозапису зіткнення, від удару автомобіля кілька людей відкинуло в повітря, потім водій включив задню передачу, намагаючись втекти з місця злочину.

Мати підозрюваного повідомила The Associated Press, що вона знала, що її син пішов на мітинг у Вірджинії, але не знала, що це був марш білих націоналістів. За її словами, вона б здивувалася, якби її син дотримувався ультраправих поглядів.

Як повідомлялось, в США у студентському містечку Університету Вірджинії відбулися зіткнення учасників мітингу ультраправих із їх противниками.

Акція була організована на знак протесту проти знесення місцевого монумента, присвяченого пам'яті генерала Конфедерації Роберта Лі, головнокомандувача армії Півдня за часів Громадянської війни в США 1861-1865 років.