Окупанти затримали у Сімферополі правозахисницю

В анексованому Криму російські силовики затримали сімферопольських активістів, які вийшли 14 серпня на поодинокі пікети з метою підтримки арештованого Сервера Караметова

Серед затриманих - правозахисниця Ліля Гемеджі, передає Крим.Реалії.

"Мені зателефонував знайомий чоловік, якого намагалися затримати й відвезти до райвідділку. Я виїхала до нього. Його вдалося "відбити", і він поїхав. Тут мене побачив дідусь, який попросив мене представляти його інтереси. Його не відпустили співробітники поліції. У підсумку на дідуся було складено протокол. Я поїхала з ним в центральний відділ поліції, де виявилося, що мене затримано разом з ним", - розповіла Гемеджі.

За її словами, російські силовики намагаються знайти "задум" у діях пікетників.

"Поки що сидимо, чекаємо. Приїхав адвокат Джеміль Темиш, який представлятиме інтереси усіх затриманих. Силовики цікавляться такими питаннями: що то був за пікет, які були вимоги й чим саме люди були незадоволені", - додала вона.

Точної інформації про кількість затриманих наразімомент немає. За даними адвоката Джеміля Темішева і координатора громадської ініціативи "КримSOS" Таміли Ташевої, кількість затриманих 14 серпня в Сімферополі пікетників зросла до 6-7 чоловік. До цього було відомо про шістьох затриманих.Водночас юрист Ельвіна Семедляева повідомила про вісьмох затриманих.

Більшість із затриманих після складання прокотолу та реєстрації їхніх особистих даних відпускають.