У Миколаєві виявили збудник холери

У зв'язку з виявленням збудника холери у Миколаєві усі міські і обласні служби переведені в стан підвищеної готовності

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної державної адміністрації.

"При проведенні планового соціально-гігієнічного лабораторного моніторингу води відкритих водойм на наявність збудників інфекцій, що мають міжнародне значення, а саме на вібріофлору в реперній точці в районі пішохідного Інгульского моста з проби виділений Vibrio cholerea O1 біовар Eltor серовар Ogawa. Культура підтверджена Одеським протичумним інститутом ім. Мечникова", - говориться в повідомленні.

У обладміністрації повідомляють, що нині не зафіксований жоден випадок захворювання холерою серед населення, проте усі обласні і міські служби вже переведені в стан підвищеної готовності. При цьому Миколаївська обласна інфекційна лікарня повністю укомплектована необхідними медикаментами на випадок поширення хвороби. Також пропрацьована можливість розгортання польового госпіталю на випадок масового захворювання.

"З метою попередження і відвертання можливого поширення випадків захворювання серед людей було вирішено рекомендувати заборонити купання і вилов риби в акваторії річок Інгул, Південний Буг вжити невідкладні заходи по ліквідації місць стихійної торгівлі продуктами харчування, особливо рибопродуктами", - говориться в повідомленні.