Поліція видворила з України двох "злодіїв в законі"

Нацполіція видворила з України двох чоловіків - громадянина Казахстану на прізвисько "Льоха Семипалатинський" та одного з братів-близнюків "Хусейна сліпого" чи "Хасана", наразі це з'ясовує поліція

Про це повідомляє перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

За його словами, злочинна діяльність цих кримінальних "авторитетів" має транснаціональний характер, а їх перебування на території України становить загрозу безпеці громадян країни.

Водночас поїздки цих "злодіїв в законі" до України підтверджує інформацію про наміри зацікавленої сторони дестабілізувати ситуацію в Україні та є ще одним з напрямів гібридної війни.

"Якщо не виходить у окупанта зовні перемогти нас, бо наші військові дають відсіч, то ворог намагається вести свою диверсійну роботу зсередини. Цього не буде, бо ми готові та вже надаємо спротив", - заявив Аброськін.

За його інформацією, на території України залишається близько 25-29 "злодіїв у законі". Більшість з них – вихідці Російської Федерації, Грузії, Абхазії, Осетії.

"Можу завірити, що кожного дня їх кількість на території країни буде зменшуватися, але потрібна підтримка наших законотворців. Необхідно внести деякі зміни до нашого Кримінального кодексу, аби ми мали дієвий інструмент для боротьби з даною категорію осіб злочинного світу", - розповів очільник кримінальної поліції.