Попри санкції протягом останніх 17 років Росія озброювала КНДР, - нардеп

Росія в період з 1999 по 2016 рік експортувала до КНДР тисячі зразків різного озброєння

Про це з посиланням на дані Стокгольмського міжнародного дослідницького інституту миру на Facebook пише голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат від БПП Ірина Фриз.

"А саме: протитанкові комплекси "Фагот", зенітно-ракетні комплекси Ігла-1, бронетранспортери БТР-80, протикорабельні крилаті ракети Х-35. Але поставок з України не було", - наголосила Фриз.

За її словами, ці відкриті дані свідчать, що заява про можливу причетність України до ракет КНДР не відповідає дійсності, але, в той же час, підтверджують постачання російського озброєння до КНДР.

Читайте також: Як СРСР створював "корейську ДНР". Історія виникнення Північної Кореї

“З отриманого документа ми побачимо, що Північна Корея за вказаний період отримала з Російської Федерації 3 тисячі протитанкових комплексів "Фагот" (АТ-4), 1500 зенітно-ракетних комплексів Ігла-1 (Sa-16, що використовуються для боротьби з повітряними цілями), 32 БТР-80А, та 10... зразків Kh-35 Uran/SS-N-25. Під цим маркуванням слід розуміти крилату протикорабельну крилату ракету Х-35”, - зазначає Фриз.

Разом з тим, за інформацією Стокгольського інституту, протягом аналогічного періоду Україна не експортувала до Північної Кореї жодного зразка озброєння.