Невдала угода з Ryanair – це удар по прозахідному керівництву України, - Financial Times

Українська влада відчайдушно потребує залучення іноземних інвестицій для стимулювання зростання внутрішнього ринку

Про це йдеться у статті впливового видання Financial Times.

"Це (прихід компанії Ryanair, - ред.) мала бути історія успіху для прозахідного керівництва України: угода з лоу-кост авіакомпанією Ryanair, її вихід на український  ринок з польотами із Києва та Львова. Це допомогло б українцям скористатися безвізовим режимом, який вони нещодавно отримали з ЄС, і стати сигналом, що Україна через три роки після  демократичної революції готова залучити настільки необхідні інвестиції. Замість цього відбулося зворотне", - йдеться у статті.

У ній наведені слова головного комерційного директора компанії Ryanair Девіда О'Браяна, який заявив, що аеропорт "продемонстрував неготовність України стати надійним місцем для інвестицій".

Бюджетна авіакомпанія звинуватила Київ у “захисті авіакомпаній з високими тарифами (у тому числі Міжнародні Авіалінії України)’’, найбільшого національного авіаперевізника.

"Цей провал, напевно, має більше значення для України, ніж для Ryanair. Українська влада відчайдушно потребує залучення іноземних інвестицій, щоб стимулювати зростання економіки, оскільки країна виходить з економічної кризи, викликаної революцією 2014 року та російською анексією Криму. Залучення лоу-кост перевізника було б вкрай необхідним стимулом", - йдеться у статті.

Плани Ryanair щодо відкриття чотирьох маршрутів з Києва та семи зі Львова становили лише 1%  всіх обсягів перевезень авіакомпанії. Тим не менш, це дозволило б авіакомпанії зайти на 45-мільйонний ринок, де авіаперевезення швидко розвиваються.

"Ще не пізно для України вирвати перемогу  і знайти спосіб привести Ryanair. Якщо це вийде, то згадка авіакомпанії про те, що Україна поки не є надійним діловим партнером, може бути швидко забута", - пишуть у Financial Times.

Читайте також: Не святий лоукост. Чому Ryanair не долетів в Україну