Європейці втомлюються від масового туризму до їхніх країн

Жителі європейських країн починають протестувати проти масового напливу туристів

Про це повідомляє Le Figaro.

Видання розповідає про маніфестацію проти "надмірної туристичної активності" в іспанській Країні Басків у Сан-Себастьяні, яка присвячена місцевому святу баскської культури.

Організатори наголошують на "небезпеці масового туризму, який порушує рівновагу місцевої економіки" і "спотворює ідентичність" регіону.

За інформацією французького видання, Іспанія і Країна Басків загалом приймають все більше туристів і іспанці "із сумом сприймають наслідки туризму для їхнього життя".

В минулому році Іспанія прийняла рекордну кількість туристів - 75,6 млн чоловік, а в 2017 році очікується понад 80 млн.

Окрім економічних наслідків, місцевих жителів обурює поведінка туристів. Їх звинувачують у нехтуванні місцевих традицій, зловживанні алкоголем та "відриві" на відпочинку.

Крім того, проти шкоди туристичних потоків вийшли на маніфестації жителі Венеції. Вони жаліються на скорочення населення в історичному центрі міста, бо власники квартир частіше здають їх туристам.

Також жаліються на туристів у Хорватії. Через це в Дубровнику збираються обмежити присутність туристів в історичному центрі і запровадити штрафи за появу в нетверезому вигляді в громадських місцях.

Читайте також: В Європі влаштовують демонстрації проти туристів, які їх годують. Чому так відбувається

Окрім того, побоювання щодо туристів почали з'являтись і у французьких містах.