Посадовці "Укрспирту" завдали державі збитків на 4 млн, - ГПУ

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ здійснюється досудове розслідування щодо зловживання службовим становищем посадовцями "Укрспирту"

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ДП "Укрспирт", діючи за попередньою змовою з іншими особами, зловживаючи своїм службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди, провели на підприємстві конкурсні торги (тендер) на закупівлю за державні кошти природного газу для потреб ДП "Укрспирт". Однак всупереч економічним інтересам державного підприємства переможцем зазначених торгів було визнано учасника тендеру з найдорожчою ціновою пропозицією, який крім цього має ознаки фіктивності", - йдеться в повідомленні.

Унаслідок скоєних протиправних дій тільки за травень 2017 року, згідно з висновком експерта, державним інтересам в особі ДП "Укрспирт" завдано збитків на суму 4 млн грн.

Зараз тривають слідчі та інші процесуальні дії, перевіряють факти причетності інших фізичних і юридичних осіб до скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 ч. 2 ст. 205, ч. 2 т. 209 КК України.

За скоєні кримінальні правопорушення зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією всього майна.