Про Обі-Вана Кенобі із "Зоряних воєн" знімуть окремий фільм

Компанії Lucasfilm і Disney готують зйомки фільму про одного з ключових персонажів "Зоряних воєн" - вчителя Енакіна Скайвокера майстра-джедая Обі-Вані Кенобі

Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Як режисера фільму розглядають кандидатуру Стівена Долдрі, якого тричі було номіновано на "Оскара". Серед робіт Долдрі - "Годинник" і "Біллі Елліот".

Переговори з Долдрі наразі на початковій стадії. Якщо сторонам вдасться домовитися, Долдрі буде не тільки знімати фільм, а й візьме участь у роботі над сценарієм.

Оби-Ван Кенобі - це один з кількох проектів, що розробляють Lucasfilm і Disney. Вони розповідають сагу про сім'ю Скайуокер. Фільм про Хана Соло наразі на заключній стадії зйомок під керівництвом режисера Рона Ховарда. Також Lucasfilm розглядає зйомку картин, що зосереджуються на магістрі джедаїв Йоді та мисливці за головами на ім'я Боб Фетт.

У оригінальній трилогії "Зоряні війни" Кенобі - це пустельний відлюдник, який пізніше виявляє себе мудрим і могутнім воїном. Він є вчителем Енакіна Скайвокера, який вбив майстра, коли перетворився на темного лорда Дарта Вейдера. Також Кенобі недовго вчив сина Енакіна молодого Люка Скайуокера.