Бойовики на Донбасі знищили десятки будинків мирних жителів, підпалюючи "сіру зону"

Через підпали російськими найманцями територій на лінії розмежування вогонь знищив десятки домівок мирних жителів

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

У так званій "сірій зоні" накопичилося чимало сухостою та сухої трави, тому, користуючись східним вітром, який дме в сторону позицій ЗСУ, окупанти трасуючими кулями, або освітлювальними мінами намагаються запалити навколишні поля. При цьому після загорання по спостережним пунктам починають цілити снайперські пари та ведеться хаотичний вогонь зі стрілецької зброї.

"Мета ворога – знищити перед переднім краєм оборони системи інженерного загородження, мінні поля тощо, максимально нанести шкоду передовим лініям оборони, виявити та демаскувати наші нові вогневі точки та позиції. Також під час пожежі ворог намагається виявити пункти управління, ідентифікувати командирів всіх ланок", - пояснюють у штабі АТО.

Крім того, загарбники намагаються нашкодити мирним мешканцям, щоб створити в їхній свідомості враження, ніби це відбувається через присутність сил АТО.

Так, станом на ранок 22 серпня лише в селищі Жованка після умисного підпалу згоріло 19 будинків, у яких свого часу мешкали мирні жителі. Також тривають пожежі в населеному пункті Піски, в якому після обстрілів з використанням артилерійської зброї калібрів 150 мм, 122 мм і 120 мм, танків та БМП-1 вже згоріло близько півсотні будинків.