КНДР не раз пробувала вкрасти секретну інформацію України, - МЗС

Україна ревно оберігає свої таємниці і покарає тих, хто схоче незаконно ними заволодіти

Про це в коментарі "Радіо Свобода" заявив голова місії України при НАТО Вадим Пристайко.

Він прокоментував появу відео, оприлюдненого американським телеканалом CNN, про затримання у 2011 році в Україні громадян Північної Кореї, звинувачених у спробі викрасти секретну інформацію у сфері ракетобудування.

"Ми дуже ревно оберігаємо наші таємниці, і особливо в сфері ракетобудування. Ми домовилися з тими країнами, які мають ракетні технології, що ми будемо тримати це для себе або для тих країн, які розумні, які не будуть використовувати це, щоб погрожувати сусідам ядерною зброєю. Північна Корея при теперішньому режимі до таких країн не належить. Тому ми оберігаємо нашу таємницю. І те відео, яке побачили дуже багато людей, дійсно це була спроба корейських спецслужб отримати ці таємниці, вони були затримані безпековими органами нашої країни, і ці люди досі у в’язниці", – сказав Пристайко.

Він наголосив, що КНДРівці "скоїли злочин на території нашої держави, хотіли незаконно отримати доступ до нашої таємної інформації".

"Більше того, це не перша спроба корейців і деяких інших націй отримати доступ до цих таємниць. Ми дуже серйозно до цього ставимося, і кожен, хто буде це робити, буде знайдений, покараний і сидітиме у в’язниці", – додав він.