Трамп покарав Венесуелу жорсткими фінансовими санкціями

США ввели санкції стосовно держбондів Венесуели і бондів нафтокомпаній країни

Про це йдеться в заяві Білого дому.

"Диктатура Мадуро продовжує позбавляти венесуельський народ їжі і медицини, ув'язнює демократично обрану опозицію та жорстоко принижує свободу слова. Рішення режиму створити нелегітимні Установчі збори, щоб цей орган узурпував владу демократично обраних Національних зборів, - це суттєва перерва у законному конституційному ладі Венесуели", - йдеться у заяві.

Санкції, затверджені президентом США Дональдом Трампом, вводять заборону на операції з новими облігаціями, випущеними урядом Венесуели і нафтовидобувними компаніями країни.

Крім того, вводяться обмеження на операції з низкою існуючих бондів, розміщених держкомпаніями Венесуели, а також забороняється виплата дивідендів на папери, що перебувають у власності уряду країни.

"Сполучені Штати знову закликають Венесуелу відновити демократію, провести вільні і чесні вибори, звільнити всіх політичних в'язнів, негайно і беззастережно припинити репресії проти венесуельського народу. Ми продовжуємо стояти з людьми Венесуели під час цих випробувань", - вказано у заяві.

Читайте також: Кривава смерть комуністичного дива. Чому Венесуела палає протестами