Засудженому за сепаратизм вчителю зі Слов'янська дозволили викладати у школі

Профспілковий комітет вчителів школи №10 Слов'янська Донецької області дозволив продовжити трудові відносини із засудженим умовно за сепаратизм вчителем інформатики Андрієм Шалдою

Про це повідомляє "Діловий Слов'янськ".

5 із 6 членів профкому проголосували "проти" звільнення Шалди. Один з тих, хто проголосував, утримався.

Вчителі своє рішення на підтримку колеги аргументують тим, що враховують тільки професійні якості і посилаються на рішення суду. Дії Шалди під час окупації міста вони коментувати відмовилися.

Окрім вчителів на засіданні профкому також були присутні громадські активісти.

Голосування було таємним і, як вважають активісти, з порушенням регламенту. Вони стали вимагати проведення відкритого голосування, але члени профкому сприйняли це як тиск на них, і вирішили голосувати таємно.

Разом з тим активісти висловилися проти того, що вчитель, який брав участь в організації фейкового сепаратистського "референдуму", продовжуватиме займатися педагогічною роботою.

Під час сьогоднішнього засідання профкома представники громадських організацій та політичних партій біля входу до школи запалили автомобільні покришки.

 
  • Шалда був одним з організаторів "референдуму" про "незалежність" "ДНР", який відбувся 11 травня 2014 року.
  • У квітні цього року Слов'янський міськрайонний суд дав Андрію Шалда 5 років, з випробувальним терміном на два роки (по 110 статті КК України "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"). У рішенні суду не було зазначено, що засуджений не може продовжувати працювати в школі.