У Нацгвардії заявили, що частина допомоги від США вже у зоні АТО

Частина військової допомоги США вже застосовується військовослужбовцями сил АТО на сході України

Про це повідомив командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, передає прес-служба нацгвардійців.

У вівторок, 29 серпня, він зустрівся зі старшим радником США з питань національної безпекової політики Койтом Гаргусом та радником офісу зв'язку НАТО в України з питань реформування сектору безпеки підполковником Ярославом Потою.

"Національна гвардія України продовжує розвиватися, в тому числі й завдяки допомозі США. Цього року ми отримали суттєву допомогу від США і частина цієї допомоги вже знаходиться в зоні АТО. Ми продовжуємо заплановані реформи і стаємо ефективнішими, витривалішими та сильнішими", - наголосив Аллеров.

Читайте також: Зброя від США. На що сподіватись Україні

Своєю чергою Гаргус зауважив значний прогрес у реформуванні оборонного сектору України та нагадав про те, що США підтримують суверенітет країни та право українців обирати власне майбутнє.

"Сьогодні сили оборони України досягли значного прогресу та стали більш ефективними і цей розвиток продовжується. Національна гвардія України,  як важлива складова сил оборони, стає сильнішою кожного дня. Ми були дуже вражені вашими солдатами під час візитів до військових частин і вважаємо доцільним направити наші зусилля на подальшу модернізацію Нацгвардії", - сказав він.

На думку Гаргуса, Нацгвардія йде у правильному напрямку в сфері публічних закупівель.

"Національна гвардія України дуже багато закупівель проводить через Prozorro. Це дає можливість народу України побачити, як використовуються їхні податки", - додав він.