Як люди шаленіють на Burning Man. Найяскравіші фото з фестивалю

У США в розпалі фестиваль вільного мистецтва Burning Man, який стартував 29 серпня

Щороку влітку тисячі людей збираються в безлюдній пустелі Блек Рок в штаті Невада. Дев’ять днів поспіль вони переодягаються у божевільні костюми, влаштовують різноманітні перфоманси, спостерігають за величезними скульптурами та конструкціями.

На цілий тиждень пустеля перетворюється на своєрідний простір для самовираження та окремий віртуальний світ, де панує повна свобода.

Історія фестивалю тягнеться ще з далекого 1986 року, коли його заснувала група каліфорнійських хіпі. Спочатку його проводили у Сан-Франциско, але через чотири роки він переїхав в пустелю Блек Рок.

Чутки про неймовірний фестиваль людської творчості та креативності стрімко поширювалися по всьому світу. З кожним роком його популярність росла. Цього року на Burning Man приїхало понад 75 тисяч людей. В тому числі на фестиваль відправилась делегація від України.

Однією із головних особливостей фестивалю є те, що він не зосереджений на зірках шоу-бізнесу. Усі знаменитості приїжджають на фестиваль на рівні з іншими учасниками. Цим Burning Man і приваблює щороку все більше і більше селебрітіс.

Останні роки на фестивалі також започаткували традицію: спалювати величезне опудало людини в останній день.

Еспресо.TV зібрали найкращі фото одного із найпопулярніших фестивалей літа.

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фото: ReutersФото: Reuters

@erin_edenholm

@lifebyeric

@tuesdaydrew

@bbwhoa

@parishilton

@parishilton

@carolchafauzer