Кличко заборонив показувати вистави ГОГОЛЬFEST у скандальному театрі на Подолі

Цього року організатори ГОГОЛЬFEST-2017 не зможуть показати європейську театральну програму на сцені Театру на Подолі

Про це організатори фестивалю повідомили на сторінці Facebook.

Вони розповіли, що всі події, які повинні були відбутись у театрі на Подолі, перенесуть на інші майданчики. Однак поки невідомо, де саме їх проведуть.

"Ми билися до останнього, просили тимчасовий дозвіл на використання простору Театру на Подолі. Сьогодні нам повинні були видати результати експертизи про те, що це абсолютно безпечне місце. Але через високу активність організації «Громада Андріївського узвозу», Віталій Кличко особисто заборонив заходити "Гогольфесту" в Театр на Подолі, щоб не провокувати цих борців за скріпи", - пояснив асновник фестивалю Влад Троїцький, передає Cultprostir.

"У цій ситуації я розумію Кличка і не хотів би його звинувачувати, тому що ці активісти агресивні. Якби він дозволив, ймовірно, вони б почали організовувати протести перед мерією, палити шини тощо", - розповів Троїцький.

У відповідь, громадська організація "Громада Андріївський Узвіз" подякувала Троїцькому за його реакцію.

"ГО "Громада Андріївський Узвіз" щиро вдячна Владу Троїцькому і всім організаторам та учасникам фестивалю #ГОГОЛЬFEST за розуміння ситуації та перенесення заходів та вистав фестивалю з будівельного майданчика Театру на Подолі на інші локації", - написав представник організації.

"Проводення фестивалю у будівлі, що не здана в експлуатацію, щодо якої за розпорядженням мера міста діє спеціально створена робоча група з пошуку шляхів врегулювання ситуації навколо новобудови Театру на Подолі, було б неповагою до українського законодавства та проблем з якими стикається місто в своїй пам'яткоохронній та містобудівній сферах", - йдеться у повідомленні ГО на Facebook.

Учасники ГО "Громади Андріївського узвозу" виступають за знесення будівлі Театру на Подолі, стверджуючи, що вона псує зовнішній вигляд історичної частини Києва.