В уряді хочуть призначити політв'язню Кольченку іменну стипендію

Український політв'язень Олександр Кольченко наразі позбавлений можливості отримувати освіту в університеті

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську, перший заступник очільника Верховної Ради Ірина Геращенко.

Вона нагадала, що Кольченко - єдиний студент серед політв'язнів Кремля. Він навчається на географічному факультеті Таврійського Національного університету.

За її словами, російська влада відмовила чоловіку у праві на освіту попри те, що російське законодавство дозволяє заочну і дистанційну форму навчання, адже "ТНУ не має в РФ акредитації". 

"Я хочу звернутися до українських студентських організацій - ви маєте тісні контакти з міжнародними студентськими організаціями. Світ має знати, що Кремль хапає молодих українців, таємно вивозить їх в свої тюрми й залишає без права на медицину і освіту. Ми повинні посилити спільну зі студенством всього світу боротьбу за його звільнення", - наголосила Геращенко. 

Вона зауважила, що наразі готує звернення до обмудсмена з прав людини  Валерії Лутковської з проханням відреагувати на це порушення прав людини. 

"І звернення на Міносвіти - з проханням призначити Олександру іменну стипендію, це буде зараз важливе підспір'я його родині. А Таврійський університет продовжить боротьбу за свого студента - майбутнього географа, про це говорили з ректором", - підсумувала Геращенко.