У Києві закуплять обладнання на 460 млн грн. для введення електронного квитка

Комунальне підприємство "Київпастранс" оголосило тендер на 460 млн грн. в системі державних закупівель ProZorro на покупку і монтаж обладнання, необхідного для впровадження електронного квитка у столичному транспорті

Про це повідомляє Itc.ua.

Очікувана вартість закупівлі - 460 360 194 гривень.

За ці гроші підприємство хоче купити технічні засоби автоматизованої системи оплати проїзду з встановленим програмним забезпеченням та заплатити за їх монтаж.

Зазначається, що технічні засоби повинні забезпечити дворівневу ієрархічну архітектуру, верхній рівень якої є програмно-технічний комплекс збору, зберігання, обробки і передачі даних, а нижній рівень - програмно-технічний комплекс збору і короткострокового зберігання даних.

Цей рівень передбачає наявність бортових комп'ютерів з терміналом водія, які мають зв'язок з сервером через GPRS, 3G, 4G і Wi-Fi та програмне забезпечення, а також валідатори проїзних документів на рухомих одиницях.

Окрім того, передбачені окремі прилади інспекції. Вони представляють портативний мобільний термінал для контролю оплати проїзду і перевірки проїзних документів.

За умовами тендера прилади-валідатори будуть зчитувати проїзні документи за технологіями NFC (смартфони, розумні годинники), EMV (банківські карти) і оптичне зчитування QR- і штрих-кодів.

Очікується, що до кінця поточного року - 20 листопада 2017 року буде поставлено 500 комплектів та 300 приладів інспекції. Решту 1000 комплектів поставлять до 20 березня 2018 року.