Турчинов пояснив, як розуміти істерику Путіна з приводу американської зброї для України

Остання заява президента Росії Володимира Путіна є "свідченням готовності Росії до демонстративного продовження фінансування та забезпечення зброєю світового тероризму"

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, передає УНІАН.

"Президент РФ дозволяє собі лякати США та міжнародну спільноту тим, що на окупованій російськими військами території Донбасу нібито залишилось "достатньо зброї", яку можуть направити в будь-яку гарячу точку світу, "чутливу для тих, хто створює їм проблеми", - тобто США", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО повідомив, що на територіях Донецької та Луганської областей, окупованих Росією, не було жодної бази для зберігання військової техніки та боєприпасів Збройних сил України.

"Вся військова техніка, боєприпаси та зброя поставляються гібридним військам та терористичним угрупованням "Лугандону" виключно Російською Федерацією", - сказав він.

Читайте також: Зброя від США. На що сподіватись Україні

Турчинов нагадав, що кордон між тимчасово окупованими територіями Донбасу і Росією контролює Росією.

"Саме тому поставки зброї та техніки, якими погрожує Путін США, можуть бути лише російськими", - зазначив він.

Секретар РНБО переконаний, що Путін хоче постачати зброю терористичним організаціям чи КНДР.

"Це світові терористичні організації на кшталт "ІД" та "Аль-Каїди" або північно-корейський режим, що загрожує світовій безпеці своєю ракетно-ядерною зброєю. І саме їх сьогодні хоче озброїти Путін, прикриваючись власноруч створеними окупаційними режимами фейкових "республік", - наголосив Турчинов.