Відомі бренди відмовляться від занадто худих моделей

Відомі бренди, зокрема Christian Dior та Gucci, збираються відмовитись від моделей із занадто низькою вагою

Про це повідомляє BBC.

LVMH та Kering, дві з найбільших фірм у світі моди вже зробили цей крок на тлі критики щодо навіювання ідеалів нездорового тіла .

Так, за новими стандартами моделі повинні бути більшими, ніж французький розмір 32 для жінок, що відповідає британському розміру 6 чи американському розміру 0.Також бренди не використовуватимуть для демонстрації дорослого одягу моделей віком до 16 років. Повідомляється, що фірми сподіваються "надихнути всю галузь наслідувати цей крок".

Нещодавно бренд LVMH Louis Vuitton піддався серйозній критиці: датська модель Улріке Хоер сказала, що її попросили голодувати перед початком шоу. Компанія відхилила претензію, і виклала в мережу фото моделі з демонстрацією її реальних розмірів.

Критики стверджують, що подіумні моделі сприяють нездоровому та нереалістичному ідеалу людського тіла, тоді як багато модних дизайнерів вважають, що одяг куди краще виглядає на високих та ультрахудих жінках, ніж на "звичайних" розмірах.

Співробітник благодійної організації, яка займається проблемами розладів харчування населення, зазначив:- "Модна індустрія не є першопричиною розладів харчування, проте ідеали, які диктує ця індустрія загострюють проблему, і ми заохочуємо просування здорового образу тіла у світі високої моди"