Попри намагання росіян, Польща залишається нашим союзником, - Княжицький

У виступах учасників форуму в польському місті Криниця-Здруй відчувається надія на значне покращення українсько-польських стосунків

Про це у ефірі Еспресо.TV розповів народний депутат від фракції "Народний фронт", голова комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький.

"Форум у Криниці-Здруй — це так званий східноєвропейський Давос. Українсько -польська співпраця стоїть на вістрі цих обговорень. Протягом останніх років наша співпраця не була такою проривною, ми навіть мали проблеми пов'язані з історичним минулим. Саме тому хотілося говорити не про минуле, а про майбутнє", - сказав Княжицький.

За його словами, йшлося про співпрацю в оборонній сфері, про нові проекти економічного співробітництва. Обговорювались інвестиції з боку польського малого бізнесу в українську економіку. Нардеп зазначив, що питання економічної співпраці обговорювалось не тільки з польськими учасниками форуму.

Княжицький також прокоментував переговори з керівниками польського парламенту, які провів на форумі голова ВР Андрій Парубій.

"Ми маємо надію на значне покращення українсько-польських стосунків. Ми бачимо, що Польща залишається нашим союзником. Попри політичну боротьбу і намагання росіян погіршити наші стосунки є тенденція до їхнього покращення. Це відчувалося і в промові президента Польщі Анджея Дуди і в інших виступах на форумі", - додав нардеп.