У Швейцарії винайшли рубіновий шоколад

У Швейцарії виробник-гігант ласощів Barry Callebaut винайшов новий тип шоколаду – рубіновий

Про це повідомляє Independent.

Вперше за останні 80 років до трьох звичних типів шоколаду: молочного, чорного та білого відтепер приєднався ще один – рубіновий.

Повідомляється, що науковці використали какаобоби з усього світу, щоб виокремити певні елементи і створити кондитерські вироби з "ягідно-фруктовим і соковитим смаком".

Новий шоколад матиме червоний відтінок і називатиметься "Рубі". Над його створенням вчені працювали не один рік.Майстри запевняють, що шоколад не містить барвників чи додаткових ароматизаторів або ягід. Виробник сподівається, що шоколад стане новим хітом кондитерського світу.

"Він смакує так легко і фруктово, що ви не усвідомлюєте, як поглинаєте один шматок шоколаду за іншим",
– розповів експерт з шоколаду Ангус Кенеді.

Ще один працівник компанії зазначив, що підприємство з нетерпінням чекає на можливість співпрацювати з іншими партнерами.

"Ми з нетерпінням чекаємо можливості співпрацювати з нашими партнерами, щоб впровадити цей інноваційний прорив на ринок і зробити Рубі доступним і виробникам шоколаду, і споживачам з усього світу, як четвертий тип шоколаду – поруч з білим, чорним і молочним", – розповів керівник департаменту інновацій Пітер Буні.