Прокуратура вимагає від компанії Ахметова повернути частину "Київенерго"

Прокуратура Києва подала позов до Господарського суду столиці про повернення місту 12,7% акцій "Київенерго", 61% - "Київгазу" і 67% - "Київводоканалу"

Про це заявив прокурор Києва Роман Говда, передає Інтерфакс-Україна.

"Прокуратурою Києва в інтересах держави подано до Господарського суду Києва позов про повернення територіальній громаді столиці належних їй пакетів акцій "Київенерго", "Київгазу" і "Київводоканалу" вартістю понад 1 млрд грн", - сказав він.

Говда нагадав, що 12,7% акцій "Київенерго" свого часу були передані зі статутного капіталу "Київенергохолдингу" третім юрособам. На сьогодні вони перебувають у власності "ДТЕК Енерго".

Читати також: Чому новій Україні протипоказаний Ахметов

За його словами, енергохолдинг "ДТЕК" у цьому позові є добросовісним набувачем акцій, оскільки з моменту їх відчуження минуло сім років, ДТЕК їх сконцентрував тільки в 2014 році.

Говда також уточнив, що найближчими днями суд має призначити дату розгляду позову, при цьому прокуратура проситиме заарештувати акції компаній як забезпечувальний захід.

Прокурор також уточнив, що посадові особи КМДА, які цьому сприяли, були визнані винними за окремою кримінальною справою, але перебувають на волі після закінчення 10-річного терміну її давності.