Пенсійну та медичну реформу приймуть наступного тижня, - Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається, що наступного тижня Верховна Рада проголосує за проведення пенсійної реформи та реформи системи охорони здоров’я

Про це він сказав журналістам після зустрічі в Одесі з прем’єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом, повідомляє Укрінформ.

"Я розраховую на те, що український парламент наступного тижня прийме і пенсійну реформу, і реформу охорони здоров’я. Вони є непростими. Вони складні, але абсолютно необхідні для кожного громадянина", - сказав Гройсман.

Читайте також: Відповіді на всі питання про нові пенсії в Україні. Навіщо взагалі щось змінювати

Він зазначив, що у разі ухвалення парламентом пенсійної реформи будуть збільшені пенсії для 9 млн українських пенсіонерів.

"Нічого масштабнішого ще не було", - додав прем’єр-міністр.

Голова уряду також запевнив, що держава має дієві механізми соціального захисту громадян та надаватиме допомогу усім, хто цього потребує.

Читайте також: 5 головних реформ осені: яких змін чекати українцям

Гройсман підкреслив, що якісні лікарні, забезпечення медзакладів дасть нова система.

"Вона дасть також абсолютно нову можливість розрахунку заробітної плати лікарів. Тобто, тільки так, і іншого шляху немає. Робимо реформи, зміцнюємо економіку, змінюємо якість надання послуг та забезпечуємо все для того, щоб українські громадяни більше заробляли, більше отримували пенсіонери", - сказав він.

Освітня реформа, яку у середу підтримала Рада, гарантуватиме якісну освіту для молодих українців, доступ до садочка, повернення поваги до вчителя та гідну оплату праці, додав Гройсман.

Читайте також: Реформа освіти: Що реально зміниться для дітей, батьків та вчителів