Морська сіль зі Світового океану забруднена пластиком,- вчені

Вчені виявили, що морська сіль, яку вживають люди, забруднена пластиком

Про це повідомляє The Guardian.

Вчені виявили сліди пластику в морській солі для продажу в США, Китаї та по всій Європі, згідно з новим дослідженням. Забруднення пластиком - це наслідок великої кількості сміття в океанах, який розбивається і потрапляє в нашу їжу. Раніше подібні дослідження показали, що пластмаса знайдена також у рибі, яку ми їмо.

Дослідження проводила Шері Мейсон, професор Університету штату Нью-Йорк у Фредонії, яка працювала з дослідниками в Університеті Міннесоти, вивчаючи мікропластику в солі, пиві та питній воді.

"Зараз пластмаса поширена не лише як матеріал повсякденного вжитку у людей, не менш поширена вона і в навколишньому середовищі", - пояснила вона, додавши, що пластмаса "є повсюди: у повітрі, воді, морепродуктах, які ми їмо, пива, яке ми п'ємо, солі, яку ми використовуємо - пластик трапляється скрізь ".

У своєму дослідженні вони розглянули 12 видів морської солі, у тому числі 10, які продаються в американських продуктових магазинах. Висновки показали, що якщо люди вживають рекомендовану кількість солі, то вони споживають більше 660 частинок пластмаси кожного року.