Аби витримати санкції, хакери Кім Чен Ина крадуть біткоіни з бірж Південної Кореї, - ЗМІ

Північнокорейські хакери атакують південнокорейські біржі криптовалют, крадучи біткоіни та інші криптовалюти

Керівництво цієї країни вважає, що в такий спосіб можна буде витримати посилення санкцій ООН, повідомляє Bloomberg з посиланням на дослідження американської компанії FireEye Inc., що спеціалізується на кібербезпеки.

Біткоїни цікавлять північнокорейського диктатора тому, що вона жодним чином не регулюється, що робить її зручним інструментом відмивання грошей і способом добути готівку.

"Криптовалюта чудово пасує для ухилення від санкцій, незважаючи на волатильність вартості, оскільки платежі опрацьовуються не через центральний орган", - додає Sky News.

Посилення інтересу КНДР до теми біткоінів американські фахівці зафіксували завдяки проведеній Пхеньяном кібератаці на англомовний сайт новин про біткоіни, що допомогло визначити відвідувачів. Атаки проводилися за допомогою фішингових листів, заражених вірусом PEACHPIT. Як стверджує FireEye, за атаками стояла група хакерів TEMP.Hermit, яка відома атакою на Samsung в 2015 році і, можливо, на студію Sony.

Читайте також: Суперінвестиція чи фінансова бульбашка. Чи можна довіряти біткоіну

FireEye підтвердила як мінімум три атаки КНДР на південнокорейські біржі в 2017 році. Зокрема, у травні було зламано сеульську біржа Yapizon, з якої було викрадено 3,8 тис. біткоінів. У FireEye, однак, не підтвердили однозначно участь північнокорейських хакерів в цій атаці, проте вказали, що посилення економічних санкцій проти КНДР супроводжувалося збільшенням кількості фішингових листів, що розсилаються на південнокорейські кріптовалютние біржі.

На початку липня повідомлялося, що найбільша в Південній Кореї й 4-а в світі біржа біткоіни Bithumb зазнала хакерської атаки, за рахунок якої кіберзлочинці вкрали з рахунків клієнтів кілька мільйонів доларів.

Зловмисники отримали доступ до акаунтів 31 тисячі користувачів Bithumb, включаючи особисті дані, номери телефонів і електронні адреси.