Фонд держмайна планує провести приватизацію на 190 млрд

Фонд держмайна України очікує передачі 893 підприємств балансовою вартістю понад 189 млрд грн, призначених Мінекономрозвитку для приватизації

Про це повідомив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров, передає прес-служба фонду.

За словами чиновника, до кінця року фонд готовий завершити приватизацію "Одеського припортового заводу", оціночна вартість якого стане відома за місяць.

"Ми фактично виходимо на фінішну пряму, і незабаром у ОПЗ може бути новий власник, а це мільярди гривень до бюджету", - сказав Трубаров.

За словами Трубарова, серед головних чинників, які впливають на приватизацію, - безпосередня передача міністерствами держпідприємств Фонду держмайна.

"Є 389 підприємств, з яких лише 153 у віданні Фонду. Інші 105 заборонені до приватизації, 131 у відомстві міністерств, тобто не передані до Фонду, 64 об’єкти - неліквіди, а інші з боргами під 100% стартової вартості. Якщо зараз активно не розпочати процес передачі підприємств Фонду та їхній швидкий продаж, це призведе до збільшення неліквідних об’єктів за рахунок банкрутства нині існуючих підприємств", – додав Трубаров.