У Києві побили екс-голову Держгеонадр: підозрюють розправу

У столиці побили екс-очільника Державної служби геології та надр України Миколу Бояркін

У нього забої та гематоми. Інцидент трапився наприкінці минулого тижня. Ймовірно йдеться про розправу, оскільки нападники були зі зброєю. Зараз справою займаються правоохоронці.

«Щодо мого здоров'я. Виглядаю жахливо, бо ж через розсічене обличчя та брови, маю величезну гематому. Дякую, що зберегли хоч очі. А так, думаю, ніхто б мене і не впізнав зараз, - повідомив у “Фейсбук” Микола Бояркін. - Відповідна заява у райвідділку, сподіваюсь поліцейським вдасться знайти негідників та замовників».

Ця справа має характер замовності, оскільки при побитті жодних особистих речей чиновника не викрали. 

«Не думав, що в 21 столітті ще практикують такі розправи. Але здається, я таки комусь дуже НЕУГОДЕН. Розцінюю це як розбій, а то й замах на життя. Оскільки в нападників була зброя, а саме пістолет і ніж. Це був явно не грабіж, бо гроші та мобільний телефон залишили при мені. Нічого не взяли, - каже Микола Бояркін. - Я звісно не хочу вірити, що це мене у такий спосіб попереджають, щоб я пішов з Держгеонадр... Не хочу вірити в таке».

Микола Бояркін працював т.в.о. голови Держгеонадр з 2015 року до 25 травня поточного року. У травні зі скандалом були призначені нові керівники Держгеонадр - перший заступник голови Микола Фощій та заступник голови Олег Кирилюк (останній також виконує обов'язки голови Держгеонадр). 

Вказані керівники були призначені попри рішення Київського апеляційного адміністративного суду. Суд, зокрема, визнав незаконним конкурс на посади заступника та першого заступника голови Державної служби геології та надр України та зобов’язав провести його повторно.

За даними «Укрінформу», у травні Микола Бояркін повернувся на посаду, яку займав до його призначення т.в.о. голови Держгеонадр, а саме – в департамент організаційно-аналітичної роботи та управління персоналом Держгеонадр.