Путін пропонував Трампу забути про російську агресію в Україні і втручання у вибори США, - ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін відправив до американського колеги Дональда Трампа дипломата в Держдепартамент з пропозицією повністю нормалізувати відносини між країнами

Про це повідомляє Buzzfeed з посиланням на відповідний документ, який опинився у розпорядженні порталу.

"Російська пропозиція демонструє амбіційний план Москви забути минуле та почати процес великого зближення зі Сполученими Штатами", - зазначає видання.

В документі є пропозиція із закликом до повного відновлення дипломатичних, військових та розвідувальних каналів, розірваних між двома країнами після військової інтервенції Росії в Україні та Сирії.

Зазначалось, що спочатку повинна була відбутися зустріч російського спецпредставника з кібербезпеки Андрія Крутських з американським колегою для обговорення інформаційної безпеки.

Пізніше, до травня пропонувалося провести двосторонні "спеціальні консультації" щодо Афганістану, іранської ядерної угоди, ситуації в Україні та зусиль з денуклеаризації Корейського півострова.

"Ця пропозиція просто ігнорує все, що призвело до погіршення відносин, там зроблено вигляд, що ніколи не було втручання у вибори та української кризи", - заявила Анжела Стест, колишній національний розвідник щодо Росії під час адміністрації Джорджа Буша, яка також бачила цей документ.

До особистої зустрічі Трампа і Путіна вже повинні були б відбутися особисті зустрічі керівництва ЦРУ, ФБР, Ради національної безпеки й Пентагону із колегами з Росії.

Посольство Росії у Вашингтоні відмовилося обговорювати цей документ.