Криворіжець зберігав вдома протитанковий гранатомет

У Кривому Розі працівники Саксаганського відділення поліції вилучили у місцевого мешканця гранатомет РПГ-22, який він ховав під шафою

Наразі зловмисника заарештовано, йому загрожує до 7 років позбавлення волі, про це передає прес-служба поліції у Дніпропетровській області.

Під час операції "Зброя та вибухівка" поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що 41-річний місцевий мешканець зберігає вдома зброю. З метою перевірки інформації правоохоронці провели у квартирі раніше судимого городянина санкціонований обшук. В результаті під шафою у спальній кімнаті вони виявили замотаний у зимову куртку протитанковий гранатомет РПГ-22.

Чоловік розповів, що зброю він знайшов наприкінці липня цього року у лісосмузі неподалік вулиці Дідро. Навіщо зберігав її у себе дома, пояснити не зміг. Співробітники вибухотехнічної служби зброю вилучили та направили  на експертизу.

У діях затриманого вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. Якщо його провину буде доведено, чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.