На Google позвалися до суду через дискримінацію щодо жінок

Три екс-співробітниці Google подали позов проти компанії до суду у Сан-Франциско, заявивши, що ІТ-гігант платить жінкам менше, ніж чоловікам за однакову роботу

Про це повідомляє ВВС.

У позові йдеться, що у Google жінки отримують нижчі зарплати та мають менше можливостей для кар'єрного зростання у порівнянні з чоловіками.

"Час припинити ігнорувати подібні речі у сфері технологій", - заявила Келлі Елліс, у минулому розробниця програмного забезпечення Google, яка також підписала позов.

Так, пані Елліс взяли на роботу в 2010 році на позицію, на яку зазвичай беруть випускників коледжів, хоча на той момент у неї було вже 4 роки досвіду. Її колега-чоловік з подібним досвідом почав свою кар'єру в компанії на вищому рівні.

У Google заявили, що розглянуть справу, але відкинули основні звинувачення.

"Рівень посади та можливості професійного розвитку суворо регулюють відповідні комісії, рішення кілька разів перевіряється, зокрема, щодо того, чи не має в ньому ознак гендерної дискримінації", - заявила речниця компанії Google Джина Схільяно.

Увага до гендерних питань у компаніях в Кремнієвій долині дедалі більше зростає. Позивачка Келлі Елліс висловила сподівання, що ця справа змусить Google та інші компанії змінити дискримінаційну практику.